HOME COACHING COMMUNICATIETRAINING TRAININGEN KLANTREACTIES NIEUWS CONTACT

SPECIFIEKE MODULES

De  IK  WIJ  ZIJ  Modules

Creëren van draagvlak

Flow in uw organisatie

Neuro-linguïstisch programmeren

Onderhandelen

Presentatietrainingen


 

DILEMMACOACHING

Je hebt de ambitie om voor jezelf te beginnen. Je hebt het al helemaal in je hoofd zitten. Toch hoor je daar ook wat anders: “Wat vindt jouw omgeving van jouw plannen?” “Kun je wel rond komen?” “Weet je echt dat dit het is?” De twijfel slaat toe. Een dilemma maakt zich van jou meester. Dilemmacoaching is een nieuwe methode om daarmee om te gaan.

Bij dilemmacoaching geef je stem aan die stemmen in jou. Je geeft ze volledig de ruimte.
Stel jezelf een tafel voor waar al jouw deelpersoonlijkheden aan zitten. Alle stemmen krijgen een plek aan tafel. Daarna wordt het dilemma geformuleerd. Dan wordt op een flip-over de stemmen aan tafel gezet. Bijvoorbeeld de verstandige met de stem “kun je wel rond komen” tegenover de avonturier met de stem “Gewoon doen, leuk”. Zo komen alle aanwezige deelpersonen aan tafel. Ze krijgen een wegingsfactor mee waardoor het voor de persoon duidelijk is welke deelpersoonlijkheden de meeste moeite geven.
Tenslotte wordt intuïtief achterhaald wat er mist aan tafel waardoor het dilemma een dilemma is. Uiteindelijk worden nog twee deelpersoonlijkheden uitgenodigd aan tafel en ontstaat er meer evenwicht. In dit voorbeeld zou dat de deelpersoonlijkheid “het innerlijk weten” kunnen zijn en de deelpersoonlijkheid “de leider”. Nadat deze deelpersoonlijkheden hun inbreng aan tafel hebben gegeven merk je dat de stemmen van de avonturier en de verstandige een heel ander gevoel opleveren. De meerwaarde van dilemmacoaching is dat het je meer inzicht geeft in je drijfveren en bewust maakt van je tegenstrijdige gevoelens.