HOME COACHING COMMUNICATIETRAINING TRAININGEN KLANTREACTIES NIEUWS CONTACT

COACHING

 

CV

60% van het potentieel wordt benut
MIKraak training & coaching Haren, Groningen, is een no-nonsense bureau die mens en organisatie helpt hun potentieel te benutten. Dit doen wij door de mens centraal te stellen en bewust te maken van de drijfveren achter zijn/haar gedrag. Wij willen niet direct de hele organisatie veranderen, maar laten mensen op een andere manier naar dezelfde dingen kijken, zodat ze meer keuzemogelijkheden voor zichzelf creëren. Hierbij is communicatietraining van groot belang: Communicatie met jezelf (IK module), in de groep (WIJ module) en met de klant (ZIJ module).

De mens als doel
Wij zien uw medewerkers niet als middel om geld mee te verdienen, maar als doel op zich. Wanneer uw medewerkers voelen dat ze gewaardeerd worden om wie ze zijn en niet alleen om wat ze kunnen. Dat hun talenten niet alleen worden herkend maar ook erkend en dat u een sfeer creëert waar fouten gezien worden als mogelijkheden tot kwaliteit en creativiteit (respect people), dan ontstaat er een omgeving waar plezier en creativiteit hand in hand gaan (have fun). Dan gaat u geld verdienen (make money).
Respect people > Have fun > Make money. En niet andersom.


Winstmaximalisatie als primaire drijfveer
Vaak zien we in slechtlopende organisaties dat het management primair gericht is op geld verdienen en secundair gericht is op de medewerkers. Waar u uw aandacht op richt groeit. Daarom zien we in deze gevallen een ziekteverzuim van ver boven de norm van 4% en een mentaalverzuim dat kan oplopen tot wel 40% van de totale werktijd.

De kip met de gouden eieren
Nee, natuurlijk zijn we niet zo dom om de kip met de gouden eieren te slachten. En toch zie je managers die alleen gefocust zijn op de eieren. Maar diep van binnen weten ook zij; wie goed voor de kip zorgt, zorgt goed voor de eieren. Trekken aan een organisatie heeft geen enkel nut, wanneer de mensen niet willen duwen. Ook in úw organisatie ligt een gemeenschappelijk belang; Ga samen voor goud.


Voorwaarden voor zelfontplooiing
Bij de coaching van mens en organisatie werken wij volgens de volgende uitgangspunten:
- Iedereen is eigenaar van zijn eigen probleem. Wanneer we geen eigenaar   worden van ons probleem, worden we ook nooit eigenaar van onze oplossing.
- Wanneer we op onze problemen focussen, dan vallen onze doelen weg. Wanneer we op onze doelen focussen, dan vallen onze problemen weg (Waar we ons op focussen groeit)
- De medewerker wordt pas effectief wanneer hij/zij bewust wordt gemaakt  van zijn/haar mogelijkheden (bewustzijn).

Jan Mik [1965] geeft leiding aan MIKraak. Zijn passie is de kern raken waardoor werkelijke verandering in denken kan plaatsvinden.

Tevens geniet hij van theatersport, hardlopen (marathon's), interviewen (eigen tv-programma) en koken. Hij kan met creativiteit en humor een communicatietraining samenstellen.